Siga Honcoop

Mij kom je meerdere dagen in de week tegen op de mat. Op woensdag geef ik de damesles BJJ en daarbuiten train ik regelmatig zelf. Ik vind het super om BJJ voor dames wat laagdrempeliger te maken met een speciale les, heel vaak help ik daarmee vrouwen hun eerste stappen in de vechtsport te zetten.

Zelf train ik sinds een jaar of 5 na een lange tijd gebasketbald te hebben. Dat ik BJJ doe geeft mij veel zelfverzekerdheid en vertrouwen in het dagelijks leven omdat ik weet dat ik mezelf kan verdedigen. Daarnaast is het een mooie manier om me even uit te leven en mijn gedachten te verzetten. Ik vind het heel gaaf dat ik dankzij deze sport als vrouw kan winnen van grotere en sterkere mannen.

Buiten de sport werk ik als fysiotherapeut (www.deridderenhoncoop.nl) en heb ik een druk sociaal leven. Hopelijk zien we elkaar snel op de mat.