Laura

Ik had nooit gedacht dat ik ooit vechtsport zou gaan doen. Ik ben 1.60 meter lang (kort), wat introvert, helemaal geen agressief type. Op vechtsportscholen lopen meestal ook weinig vrouwen rond. Bij het zien van een groep grote, bezwete, trainende mannen denk je als vrouw niet snel, ‘daar ga ik even tussen staan’.

Via Reinier de Ridder meldde ik mezelf 6 jaar geleden toch aan voor een proefles BJJ. Ik vond het spannend, maar merkte meteen dat BJJ vooral heel erg leuk is. Je leert hoe je je lichaam op een slimme manier kunt inzetten tegen tegenstanders die groter en sterker zijn. Het is een heel technische sport. Wanneer je al een tijdje traint en er komt een nieuwe, grotere, sterkere persoon de mat op, dan kan je diegene met bepaalde technieken zo op de grond leggen. Heel gaaf! Door BJJ heb ik daarnaast veel over mijzelf geleerd. Ik heb aan toernooien meegedaan en ervoer hoeveel angst ik kan overwinnen, dat ik veel doorzettingsvermogen heb en dat ik blijkbaar ook graag win, haha!

Tijdens iedere les wordt er gespard, oftewel gevochten. Je zal verrast zijn hoe leuk het is om samen een potje te knokken 😉. Het heeft iets speels en avontuurlijks. Je probeert steeds in een betere positie te komen en iemand klem te zetten. Het sparren is niet bedoeld om de ander eens even goed op diens plek te zetten, maar juist om elkaar te helpen om je technieken te verbeteren. Dat maakt de sport ook erg gezellig. En, hoewel je in gedachten vooral bezig bent met het gevecht, wordt je lichaam intussen fitter en sterker.

In mijn verdere leven ben ik psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker, vooral gespecialiseerd in angststoornissen. Ik reis graag en houd mij veel bezig met muziek.

Samen met Siga Honcoop geef ik de dameslessen op woensdag. Kom vooral een keer meedoen, tot snel!