Harun Özkan

Op mijn 16e ben ik in aanraking gekomen met vechtsport. Ik had best wat overgewicht destijds en wilde wat kilo’s verliezen en wat skills opdoen. Na een korte periode van kickboksen, kwam ik in aanraking met MMA en BJJ. Het was toen nog niet zo populair in Nederland. Ik zag het voorbij komen op het internet en volgde het via allerlei websites en forums. Destijds vond ik het er erg gaaf uitzien en kreeg steeds meer interesse. Ik begon het steeds vaker te volgen en was fan geworden. Na een tijdje heb ik een poging gewaagd om te trainen en kwam zo steeds meer te leren over MMA en BJJ. Vanuit hier groeide mijn interesse en voordat ik het wist stond ik vrijwel elke dag op de mat en was het geen hobby meer te noemen. Sindsdien is vechtsport een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Wat ik mooi vind aan BJJ en MMA is dat je nooit uitgeleerd zal zijn en het een sport is die continue in ontwikkeling is. Daarnaast geeft het veel mentale en fysieke uitdaging. Het is een complexe sport waarbij er veel technieken, posities voorkomen en er altijd een ‘actie-reactie’ moment is. De diepgang qua mogelijkheden en technieken is eindeloos. Ik vind het ook super interessant om de sport te bestuderen. Waarom voeren we dit zo uit…? Wat gebeurd er als..? Hoezo…?

Vechtsport heeft veel positieve invloed gehad op mijzelf, niet alleen op sportief gebied, maar ook op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er enorm leuke herinneringen aan overgehouden en train tot op de dag van vandaag nog altijd met veel plezier. Om al het positieve te delen met anderen en een goede omgeving te creëren waar iedereen welkom, heb ik besloten om met mijn trainingspartner en goede vriend Reinier de Ridder een eigen team te beginnen.

Na wat enkele competities gedaan te hebben, heb ik destijds besloten om mijzelf volledig te richten op de gym en het coachen van atleten. Ik krijg veel voldoening uit het helpen van anderen en vind het erg leuk om atleten vanuit BJJ, Grappling en MMA te begeleiden en helpen voor wedstrijden en competities.

Naast mijn liefde voor vechtsport heb ik 2 master studies afgerond in Supply Chain en Information Management.

Mocht je interesse hebben om BJJ, MMA, Kickboksen of Grappling te leren, dan ben je bij ons van harte welkom! Samen met de andere coaches help ik je graag!