FLORIS

Toen ik een jaar of 24 was ben ik begonnen met Krav Maga dit heb ik 7 jaar gedaan, ik ben er toen mee gestopt omdat ik er geen uitdaging meer uit haalde. Ik was altijd al geïnteresseerd in MMA en ben toen een proefles gaan doen, denkende dat ik mijn Krav Maga skills wel kon toepassen in MMA. Niets bleek minder waar, toen ik de proefles ging doen belande ik in het trainingskamp van een aantal jongens die een partij moesten doen. Ik ben die avond zacht gezegd dubbelgevouwen door een stel jonge atleten die topfit waren. 

Van nature ben ik geen opgever en heb me ingeschreven bij de gym om MMA te gaan doen, al heel snel kwam ik erachter dat je zonder Brazilliaans Jiu-Jitsu niks in te brengen hebt bij MMA. 

Ik zag dat veel MMAjongens ook regelmatig met zo’n stom pak aan het trainen waren en na een paar maanden heb ik toch maar een proefles geprobeerd bij Junior.  

Er was toen een klein mannetje van een kilo of 60, ik woog zelf toen 80+ kg, die had ik gevraagd om samen met mij te trainen omdat ik die wel moest kunnen hebben (dacht ik). Deze jongen heeft mij alle kanten van de mat laten zien, heeft mij op alle mogelijke manieren af laten tikken, en vertelde mij op het eind van de training dat hij ‘’rustig’’ aan deed. 

Vanaf dat moment was ik verkocht aan Jiu-Jitsu, ik heb gelijk een paar gi’s gekocht, mijn MMAhandschoenen in de hoek gegooid en ben fanatiek Jiu-Jitsu gaan doen.  

 We zijn inmiddels 6 jaar verder en ik train nog steeds een keer of 5 per week, ik haal er veel voldoening uit en vind het geweldig om iedere keer weer bij te leren. 

Combat Brothers is een geweldig team, de sfeer is goed en de mensen zijn aardig, respectvol en behulpzaam. Ik ben er dan ook zeer trots op dat ik mijn passie mag doorgeven aan anderen en de beginners grappling les mag gaan begeleiden.